INZ za buduće majke i porodilje organizira predavanje o prednostima dojenja

Institut za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) sutra će u Zenici za buduće majke i porodilje organizirati predavanje o prednostima dojenja.

Bit će ukazano na prednost dojenja u odnosu na hranjenje beba mlijekom putem bočice ili raznim hranjivim pripravcima.

Institut kontinuirano, kroz razne organizirane aktivnosti promoviše značaj dojenja, a s ciljem podizanja svijesti, unapređenja i pružanja podrške majkama koje doje svoju djecu.

Na interaktivno predavanje pozvane su buduće majke, one koje planiraju ili će uskoro roditi djecu, ali i mlade majke – porodilje.

Organizatori se nadaju da će uz opušten razgovor buduće mame i dojilje otvoreno razgovarati o dojenju, podijeliti svoje radosti, uspjehe, strahove, iskustva i očekivanja, te pružiti podršku drugim majkama da ustraju u dojenju.

Predavanje nazvano “Hvala mama“ je također prilika da dobiju odgovore na svoja pitanja i nedoumice oko dojenja od kvalifikovane vršnjačke savjetnice za dojenje i da dobiju pomoć za konkretne probleme u dojenju.

Uvodna izlaganja održat će certificirana savjetnica za dojenje Ines Jakupanec, psiholog Ines Štimjanin, nutricionistica Maja Jonjić-Trifković i rukovoditeljica Odjeljenja za promociju zdravlja INZ-a Elma Kuduzović, saopćeno je iz INZ-a.

 

 

INZ/ViPromo