Inspirativna Elmedina Hodžić iz Visokog aktivno priča osam svjetskih jezika

Elmedina Hodžić rođena je 1991. godine u Višegradu. Nakon ratnog perioda u Bosni i Hercegovini, sa porodicom se seli u Visoko. 

Nakon osnovne i srednje škole upisuje Filozofski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu, na odsjeku za francuski i turski jezik i književnost. Po zanimanju je profesorica, prevodilac, lektor te projekt asistent, a aktivno čita i piše na osam stranih jezika (turski, francuski, engleski, španski, njemački, italijanski, portugalski i holandski).

Iako je Elmedinin CV bogat, te iza sebe ima mnogobrojne edukacije, diplome i kvalitetno znanje, godinama se borila sa pronalaskom posla u struci. Posao za koji se školovala nije čekala, pa je ova mlada Visočanka ”uzela stvar u svoje ruke”. Elmedina se danas bavi održavanjem brojnih edukacija i kurseva, izradom postera te bookmarkera. Uz sve to, Elmedina pronađe vrijeme za humanitarni rad, te sa velikim srcem rado pomaže onima kojima je pomoć potrebna, piše Ilijas.info.

Za profesoricu Elmedinu, njeni učenici i polaznici kurseva imaju samo riječi hvale, što mnogo govori o njenom pristupu, ljubavi i odgovornosti prema radu,

Kod profesorice Hodžić su u toku prijave za online kurseve Turskog jezika i kurseve Canve. Ovi kursevi su odlična prilika za sve one koji žele naučiti nešto novo, unaprijediti svoje zanje te kvalitetno ispuniti svoje vrijeme.

Svi zainteresovani informacije u vezi kurseva i prijava na iste možete potražiti na Elmedininom instagram profilu: www.instagram.com/moja.e_ucionica/?igshid=m97izcjyfu49 te Facebook profilu: www.facebook.com/elmedina.hodzic.90