I DALJE U AKCIJI: Humanitarci sa Buka obradovali sa po 1.000 KM tri jetimske porodice u Kladnju

Ranim jutrom uputili su se vrijedni momci sa Buka put Kladnja, u nove humanitarne poduhvate. Naime, zbog hitnosti situacije u kojoj su se našle ove porodice, odlučili su odmah da reaguju. Sve tri porodice obradovali su sa po 1.000 KM.

Prvo su posjetili djevojku, studenticu pravnog fakulteta, koja je rano ostala bez majke i brigu o njoj su preuzeli nana i dedo. Nakon nekog vremena oboje su umrli, a ona je ostala da se sama bori sa minimalnom penzijom. Nakon što završi fakultet izgubit će pravo na penziju.

Druga porodica je samohrana majka tri djevojčice, otac je umro od srčanog udara. Žive u općinskom stanu od minimalne penzije i školuje sve tri kćerke. Kada djeca završe školu, izgubit će pravo na penziju.

Treća porodica samohrana majka i sin, otac je umro. Žive u neuslovnom podrumu kuće, na samom rubu egzistencije. Pravo na penziju ima dječak sve dok ide u školu, a nakon toga izgubit će to pravo.

Hvala gospođi Raziji Hodžić, koja je ispred Centra za socijalni rad uputila apel našim aktivistima. Gospodar Svjetova da obraduje sve porodice koje su pomogle ovim jetimima, a ovoj djeci da se Allah smiluje i izbavi  ih iz teške situacije.

Humanitarci sa Buka