Humanost na djelu: Mladići sa Buka pružaju pomoć i za vrijeme vanrednog stanja

U našoj općini svakodnevno se mogu vidjeti razrušeni domovi, zbog ovih ili onih razloga. Ključna su djeca, ona ostaju slomljenih krila, bez čvrstog doma, uvijek podijeljeni na neke strane. Meta ovakvog događaja su troje nedužne djece, koji iz krila svoje majke spoznaše ovu sudbinu. Majka je nezaposlena, odgaja evlade svoje i pokušava im biti oslonac i podrška.

Naši humanitarci odlučili su za vrijeme ove panike, vanrednog stanja oko Korona virusa, da organizuju još jednu akciju. Prikupljena sredstva, životne namirnice, higijena, odjeća, obuća, ruksaci, školski pribor, igračke, slatkiši i novčana pomoć, uručena su danas ovoj porodici.

Majka je zamolila da se ne otkriva identitet, a to su svi podržali. Djeca su bila vesela, obradovao ih je dolazak iznenadnih gostiju, onih koji su donijeli pune ruke poklona za njih. Zadaća je ispunjena, djeca su veselo i sa radošću uživala, a majčina zahvalnost je neminovna.

Molim Gospodara svjetova da nagradi sve koji ugrađuju dio sebe i svoje imovine u humanost. Allahu moj, Ti koji daješ iskušenja i iskušavaš Svoje robove, izvedi nas Dragi Bože iz ove vanredne situacije. Svojom Milošću spasi nas panike, straha i očaja, neka niko ne zaboravi da sve što se dešava Tvojom je voljom i određenjem. Zato, napuni nam srca bogobojaznošću i imanom, neka nas ovo iskušenje vrati Tvom užetu, učvrsti nas i ojačaj. O Ti u čijoj su moći svjetovi veliki, osnaži bolesne, nemoćne i nejake, daj nam izlaza iz ove trenutne situacije u svijetu. Amin!

OMLADINA DŽEMATA BUCI