Humanitarci sa Buka za 11 dana podijelili pomoć za 27 porodica na području Visokog

Zbog novonastale situacije u našoj zemlji, te zabrane kretanja starijih osoba, vrijedna ekipa mladih Visočana sa Buka je odlučila da krene u akciju. Svaki dan humanitarci obilaze ugrožene porodice, noseći im hranu i higijenske potrepštine.

Pazeći na preporuke kriznog štaba, ovi momci rade i žure u pomoć onima koji ih trebaju. Mahom su to stare i iznemogle osobe, te samohrane majke sa djecom. Djeca budu dodatno obradovana paketom slatkiša, što posebno daje moral našim aktivistima. Brojni građani zovu, nude svoja sredstva, hranu, učestvuju u akcijama i potpomažu rad ove humanitarne organizacije.

Humanisti sa Buka, na čelu sa efendijom Ahmićem, nastavljaju dalje ako Bog da, svakodnevno i hrabro, pružati svoju pomoć svima koji su u potrebi.

Allah ih učvrstio na ovom putu, podario im zdravlje i volju, da dugo godina rade na polju dobra. Hvala svima koji daju svoj doprinos u realizaciji ovih akcija. Gospodar da nas pomogne i izbavi  iz ovog iskušenja, da nam sačuva naše porodice i ispuni nam srca vjerom i imanom.

Džematlije džemata Buci