Humanitarci sa Buka uručili 5.000KM za liječenje djevojčice u Turskoj iz mjesta Seoča kod Visokog

Prije par dana naši aktivisti dobili su hitan poziv i vapaj jedne majke. Samo je majka ta koja bi preplivala sva mora ovog svijeta za sreću i spokoj svog djeteta. Samohrana majka preslatke petogodišnje djevojčice Hatidže živi sa svojim roditeljima, radi i bori se za svoje dijete. Prije nepuna dva mjeseca Hatidži je otkriven neki vid tumora na lijevoj strani mozga. Djevojčica je vesela, nema bolove, veoma pametna, ali to se što prije treba ispitati i otkloniti. Djevojčica treba do 10. januara da ode u Tursku na procjenu njene bolesti i dalje liječenje. Preko organizacije “Mali ljudi velikog srca” uspjele su dobiti predračun za troškove puta i potrebne analize, koje iznose 15.000 KM. Majka je do sada sabrala 3.000 KM, a vremena je sve manje. Pokrenula je humanitarnu pomoć u firmi u kojoj radi, pa se nada da će biti još novca, koji je neophodan za njeno dijete.
Humanitarci sa Buka danas su posjetili djevojčicu Hatidžu i zahvaljujući dobrim ljudima uručili su novac u iznosu od 5.000 KM.
Molimo sve dobre ljude ako su u mogućnosti da pomognu ovoj djevojčici da pobjedi opaku bolest i vrati se zdrava i živa svojoj majci.
Humanitarci sa Buka!