Humanitarci sa Buka u vrijeme pandemije podijelili pomoć za više od 100 porodica na području Visokog

Zbog aktuelne situacije u našoj zemlji, izazvane pandemijom korona virusa, te zabrane kretanja starijih osoba, vrijedna ekipa omladinaca sa Buka je svakodnevno u akciji.

Svaki dan humanitarci obilaze ugrožene porodice, noseći im hranu i higijenske potrepštine u vrijednosti paketa od 100-150 KM, te plaćaju račune onima koji nisu u mogućnosti da plate.

Pazeći na preporuke kriznog štaba ovi momci rade i žure u pomoć onima koji ih trebaju. Mahom su to stare i iznemogle osobe, te samohrane majke sa djecom. Djeca budu dodatno obradovana paketom slatkiša, što posebno podiže moral ovim vrijednim aktivistima.

Brojni građani zovu, nude svoja sredstva, hranu, učestvuju u akcijama i pomažu rad ove humanitarne organizacije.

– „Humanitarci sa Buka, na čelu sa efendijom Ahmićem, nastavljaju dalje ako Bog da, svakodnevno i hrabro, pružat će svoju pomoć svima koji su u potrebi. Allah ih učvrstio na ovom putu, podario im zdravlje i volju, da dugo godina rade na polju dobra. Hvala svima koji daju svoj doprinos u realizaciji ovih akcija. Gospodar da nas pomogne i izbavi  iz ovog iskušenja, da nam sačuva naše porodice i ispuni nam srca vjerom i imanom.“, – poručili su mladi aktivisti.