Humanitarci sa Buka u posjeti samohranom ocu 9 jetima u selu Gračanica kod Živinica

Teška životna priča dolazi iz Živinica. Prije godinu dana Asmir Mulavdić ostao je bez svoje supruge, majke njihovih devetero djece.

Najmlađi dječak imao je tada samo 4 mjeseca. Ovo dijete ima epilepsiju i teška je borba. Dječaci od 3 i 4 godine su 100% invalidi, te im je potrebna njega 24 sata.  Najstariji sin 15 godina i kćerka 13 godina najviše pomažu oko djece. Svi oni, otac, 2 kćerke i 7 sinova žive od invalidnine koju prima za dijete i iznosi 400 KM.

Svakodnevna je briga i teret, ali moraju da se bore, djeca trebaju pomoć. Otac je radio kao mesar i zna veoma dobro da radi taj posao, ali zbog ove situacije ostao je prinuđen da sjedi kod kuće i brine o svojoj djeci.

Naši aktivisti zatekli su ih bez dovoljno hrane, bez lijeka i pelena za bebu. Pomogli su ih sa hranom, slatkišima, obućom, ruksacima i školskim priborom, sa mnogo paketa pelena i sirupom za epilepsiju, te novčanom pomoći u iznosu od 2.000 KM. Od novčane pomoći otac će kupiti drva, platiti račune i kupiti još hrane.

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli ovog oca, te im olakšali svakodnevu borbu. Hvala i mjesnom imamu Gračanice Seadu ef. Mahmutoviću, koji je naše Humanitarce odveo do porodice i počastio ručkom. Sva hvala i zahvala pripada Gospodaru Svjetova koji nam je podario nafaku i razum, te nam ukazao na vrijednost pružanja pomoći i udijeljivanja onima kojima je potrebno.

Humanitarci sa Buka