Humanitarci sa Buka ovaj put u posjeti jetimima u mjestu Bojnik kod Sarajeva

Protekli dani su bili u znaku apela za samohranu majku tri jetima. Zahvaljujući upravo vama, dobri ljudi, prikupljena su potrebna sredstva i ova akcija se privela kraju.

Humanitarci sa Buka ranim jutrom posjetili su samohranu majku troje djece. Otac je prije 8 mjeseci poginuo u građevinskoj nesreći, iza njega je ostao sin od 10 godina, kćerkica od 8 godina i nerođena beba. Beba je došla na svijet prije 6 mjeseci.

Ova porodica živi u veoma teškim životnim uslovima, sa minimalnom mjesečnom penzijom. Bilo im je potrebno sve. Zahvaljujući dobrim insanima prikupljeno je mnogo toga, što će ovoj porodici olakšati svakodnevnicu. Humanitarci sa Buka uručili su im: paket sa životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama, pelene, maramice, higijenske potrepštine i hranu za bebu, odjeću, obuću, ruksake i školski pribor, te novčanu pomoć u iznosu od 1.500 KM.

Hvala i zahvala pripada Gospodaru Svjetova, hvala i svim humanim ljudima bez čije pomoći ovo ne bi bilo moguće. Hvala i efendiji Šljivar Edinu koji je naše aktiviste uputio na ovu porodicu i pomogao da se akcija realizuje.

Humanitarci sa Buka