Humanitarci sa Buka neumorni: POSJETA JETIMIMA U VISOKOM

Humanitarci sa Buka danas su posjetili jetime u Upovcu kod Visokog.

Apel koji su naši aktivisti pokrenuli prošle sedmice, danas je uspješno realizovan. Zahvaljujući podršci mnogih humanih ljudi, ova dječica će mirnije da spavaju.

Teška sudbina ne bira, tu je oko nas, ispred nas, ulazi u naše domove, da sami nismo svjesni situacije pred kojom smo se našli. Prošle godine ova divna peteročlana porodica iz mjesta Upovac kod Visokog iskušana je borbom s teškom bolešću. Glava ove kuće, otac i suprug, iznenada je obolio i na žalost prije 20 dana izgubio je borbu. Preslio je na ahiret u svojoj 42. godini života, otišao iz njihovih života tiho i nečujno, kao da ga je neko ukrao. Kako sada jedna dobra majka da objasni nejakoj dječici da se babo neće vratiti, da mu više nikada neće potrčati u zagrljaj, da će odrastanje provesti bez glavnog oslonca. Ostala su tri jetima, tri malena života, sa svojom borbenom majkom, koja im je preko noći postala sve. Najstarija djevojčica je 6. razred, dječak je 2. razred i mala seka od dvije godine. Težak životni teret na nejakim plećima nosi ova majka, koja hrani svoju porodicu samo od dječjeg doplatka. To ne može da im bude za hranu, ali nekako životare.

Danas su zahvaljujući dobroti ljudi obradovani sa osnovnim životnim namirnicama, higijenskim potrepštinama, ruksacima i školskim priborom, slatkišima, igračkama za malenu djevojčicu i novčanom donacijom u iznosu od 1.750 KM. Novac je potreban kako bi majka obezbijedila ogrjev za zimu, jer nije bila u mogućnosti da kupi drva.

Molimo Gospodara Svjetova da ovoj porodici podari olakšanje. Ono što znamo jeste da su bar danas nasmijano i veselo sjedili sa našim aktivistima, a od srca im želimo mnogo sretnih i sunčanih dana, da ih Svevišnji poštedi iskušenja.

Humanitarci sa Buka