Humani projekat darivanja kose za djecu oboljelu od raka 9. oktobra ponovo u Sarajevu

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka obavijestilo je da će se 9. oktobra ove godine akcija doniranja kose za djecu oboljelu od raka ponovo održati u Sarajevo City Centru.

Poručili su da sve zainteresovane nakon dvije godine pauze očekuju 9.oktobra 2022. godine od 11 do 17 sati, na javnoj akciji darivanja kose za projekat “Moja kosa tvoja kosa”.

Kroz ovaj projekat potpuno besplatno prave perike od prirodne kose za djecu koja su pretrpjela privremeni ili trajni gubitak kose usljed maligne ili neke druge bolesti.

“Ukoliko imate potpuno prirodnu kosu, nefarbanu, netretiranu, dužine za doniranje min. 30cm, a želite da je poklonite za najhumaniji cilj – dječiji osmijeh – onda ste pravi kandidat za ovu akciju”, kazali su iz udruženja.

Akciju organizuju uz podršku ambasadorice projekta Amre Džeko, Sarajevo City Centra i Općine Centar.Posljednja akcija darivanja kose održana je 2019. godine, a odaziv građana je premašio sva očekivanja – do 13 sati čak 271 jedna osoba donirala kosu za oboljele mališane.

“Drago mi je što mogu biti glas ovih ljudi, ovog Udruženja… Ponosna sam na sve naše ljude, njihovu djecu, što su u ovolikom broju došli ovdje. Ponosna sam i na priču koja se dešava ispred SCC-a gdje se prodaju baloni”, kazala je ambasadorica Amra Džeko tokom održavanja događaja 2019. godine.