HEROJ DANA VISOČANKA EDNA MULIĆ HUSIĆ: “Nakon što porod prođe u najboljem redu, sreća ne prestaje danima”

U trenucima kada je čitav svijet u neopisivo teškoj situaciji i kada smo neprestano sa svih strana bombardovani lošim vijestima, povodom radosnog događaja u prostorijama naše Hitne pomoći i dolaska na svijet novorođenčeta, kontaktirali smo ginekološko-akušersku sestru Mulić Ednu koja je danas bila u ulozi babice.

“Dobila sam poziv iz Hitne medicinske pomoći da moramo otići kod naplatnih kućica jer je u toku porođaj. S obzirom da su sva tri sanitetna vozila bila na terenu u Zenici, pozvali smo vatrogasce koji su sjajno odreagovali i pojavili se u roku od dvije minute. Kod naplatnih kućica smo zatekli trudnicu u bolovima na zadnjem sjedištu auta. Zaputili su se u Zenicu, ali su shvatili da nema vremena pa su se zaustavili. Vratili smo se u hitnu i tu smo zajedničkim snagama, svako iz svoje struke, dr. Hatidža i ekipa iz hitne uspjeli sretno dovršiti porod. Mnogo puta sam porađala majke, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo ovo je velika vijest. Neopisiv je osjećaj dok u tom stresu u svojim rukama držiš dva života i svim snagama nastojiš da sve bude uredu, te kada sve prođe kako treba ogroman kamen padne sa srca, a zadovoljstvo i sreća ne prestaju danima.”

Beba i majka su zdravi i u odličnom stanju. Transportovani su u KB Zenica, majka na ginekologiju, a novorođenče na pedijatriju.