Hajrudin H. – Pogorelić: Vrstan harmonikaš i pjevač, dokaz da je nemoguće moguće!

Rijetki su sugrađani koji ne poznaju strastvenog harmonikaša, Hajrudina Hadžimehmedagića – Pogorelića, koji cijeli život njeguje ljubav prema muzici, posebno prema sevdalinki.

Naime, Hajrudin je u nemilom slučaju izgubio šaku desne ruke, pa je nakon toga, mukotrpnom, danonoćnom vježbom, savladao sviranje na harmonici lijevom rukom. Kako navodi, teško iskušenje ga nije obeshrabrilo i spriječilo da i dalje radi ono što voli, živi i svim srcem osjeća.

Nećete često čuti da je nekoliko ovoliko uporan i istrajan u ostvarivanju životnih ideja, te smo sigurni da donosimo priču o izuzetno hrabrom i snažnom čovjeku bez granica. On kuha, radi, vozi automobil, brine se o svojim košnicama, o svom vrtu, vikendici i nikada se ne žali na svoj život.

Osmijeh ne skida s lica, a Visočani ga jedino takvog i poznaju. Njega i njegove originalne šale.

Rođen je 23.06.1965. u Visokom.

Hajrudin je vrstan harmonikaš. Njegova velika ljubav prema harmonici je pokazala da je nemoguće moguće!

Pored svega navedenog, Pogorelić je vrlo dobar pjevač, s velikim repertoarom. Pratio je sve estradne zvijezde i prije i poslije rata.

Poznati su harmonikaši ljevaci, ali oni koji sviraju desnu harmoniku…Hajrudin je jedini harmonikaš u Evropi za kojeg je namjenski napravljena lijeva harmonika u Italiji.

Sa sigurnošću kažemo da smo ponosni na izuzetno kvalitetnog muzičara koji nesebično prenosi svoje znanje na mlađe generacije!