Greška Nogometnog saveza BiH, čestitali Zrinjskom na plasmanu u grupnu fazu Konferencijske lige

Nogometaši Zrinjskog sinoć su u dramatičnom susretu ispali iz play-offa za ulazak u Konferencijsku ligu, no Nogometni savez BiH im je greškom čestitao plasman na ulasku u grupnu fazu ovog evropskog takmičenja.

Naime, odmah nakon izvođenja penala u kojima je Slovan iz Bratislave slavio sa 6:5 i ušao u grupnu fazu Konferencijske lige, na Facebook stranici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine osvanula je – čestitka Zrinjskom na “istorijskom rezultatu bh. klupskog fudbala”.

Odmah nakon upućene čestitke u komentarima su počele salve uvreda i ismijavanje osobe koja je napravila ovu amatersku grešku. Post je ubrzo uklonjen, no ne prije nego što je ovakva bruka ovjekovječena screenshotovima.

Nakon toga na Facebook stranici saveza je navedena ispravna informacija da je Zrinjski ispao, a Mostarci su ponovo dobili čestitku, ali ovaj put na “odličnim igrama ovog ljeta”.

Poznata izreka glasi “Ko radi, taj i griješi”, no greške ovakve vrste se ne bi zaista trebale dešavati u jednoj ozbiljnoj instituciji kakva je Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Ili kakva bi trebala biti.

 

 

klix.ba/ViPromo