Gradonačelnik Visokog održao obećanje RVI-u: MUHAREM DOČEKAO REKONSTRUKCIJU KUĆE

Mnogo je teških sudbina i težih životnih priča u Bosni i Hercegovini, čini se da je sve više onih koji su u stanju potrebe da im se pomogne, ali raduje činjenica da još uvijek ima pozitivnih primjera i onih koji žele da pruže ruku pomoći.

Muharem Kosovac iz visočkog sela Vidovići je ratni vojni invalid, sa suprugom, unučadima i sinom koji nema stalan posao, sastavlja kraj s krajem. Stanuju u trošnoj kući koja je godinama čekala „bolje dane“ i dobre ljude koji će pomoći da se ista rekonstruiše.

Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog, obećao je Muharemu da će mu pomoći, a prvi rezultati rekonstrukcije kuće već su vidljivi.

  • Obećali smo našem Muharemu pomoći i to upravo radimo. Zamijenjen je kompletan crijep s većim dijelom građe, postavljeni novi oluci, postavljena nova stolarija, urađene elektroinstalacije, a trenutno se radi na unutrašnjem malterisanju soba, te vodoinstalaterski radovi s pripremom za postavljanje keramike u kupatilu. Većinu materijala smo osigurali preko državnih institucija, a izvođenje radova i ostalo potrebno najvećim dijelom finansira naš dragi Esad Semić. Danas smo Esad i ja bili na licu mjesta i utvrdili da radovi napreduju planiranom dinamikom – napisao je gradonačelnik Visokog na svom Facebook profilu, piše Hayat.

(Ismar Imamović)