Gradonačelnik Mirza Ganić se sastao sa potpredsjednikom RS-a Ramizom Salkićem

Direktor JKP Gradska groblja Visoko Kenan Karavdić danas je ugostio potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i gradonačelnika Mirzu Ganića.

Na radno-prijateljskom sastanku razgovarano je o međusobnoj saradnji i podršci, te projektu izgradnje spomen obilježja na Šehidskom mezarju Veljaci u Bratuncu na kojem će biti ispisana imena svih poginulih Bratunčana u periodu ‘92-‘95.

“Kada smo 1992. godine sa područja Pala u akciji razmjene dospjeli na teritorij Visokog, dočekani smo na najbolji mogući način od naše braće i sestara. Zato je Visoko moj drugi grad u kojem imam drugu porodicu. Hvala gradonačelniku Ganiću što je iskazao spremnost da produžimo i produbimo saradnju”, istakao je potpredsjednik Salkić.

Gradonačelnik Ganić je istakao da mu je izuzetna čast ugostiti, kako je rekao, našeg Ramiza.

Na sastanku je razgovarano i o svakodnevnim teškoćama i preprekama sa kojima se Bošnjaci susreću u drugom entitetu BiH.

“Ovo je borac za ljudska prava i prava povratnika, nastojat ćemo da unaprijedimo saradnju i sretan sam što imamo priliku da pružimo moralnu, a i materijalnu pomoć u projektu izgradnje spomen obilježja žrtvama, te ćemo u skorije vrijeme posjetiti Bratunac kako bismo odali počast svim poginulim”, rekao je gradonačelnik Ganić.