Gradonačelnik Ganić ugostio Visočanina Adisa Deljkovića, uglednog istraživača i novinara

Danas je u kabinetu gradonačelnika Ganića upriličen prijem visočkog istraživača i uglednog novinara Adisa Deljkovića, koji je napisao knjigu “Moj put u Palestinu”.

U recenziji knjige Mufid Memija- vanjskopolitički analitičar, navodi: “Knjiga „Moj put u Palestinu“ romaneskna je priča o najdugotrajnijem kriznom žarištu savremenog svijeta – izraelsko-palestinskom konfliktu. Pisana je tečnim stilom, objektivno, jezikom činjenica…

Mnogostruko je informativno, nepretenciozno štivo, koje pruža uvid u život i u višedecenijsko stradanje jednog naroda pod surovom okupacijom i opsadom države koja, uprkos mnogim razlozima uma i morala, uživa široku međunarodnu zaštitu. Knjiga “Moj put u Palestinu” također je dokaz da novinarstvo i u našem vremenu može biti autentično angažirana i časna profesija.”

S obzirom da u našem gradu do sada nije bila upriličena promocija knjige, istu očekujemo odmah po popuštanju epidemioloških mjera.

“S obzirom na aktuelna dešavanja u Palestini, ovaj prijem je ujedno i prilika da pošaljemo poruku osude okupatoru koji provodi napade na vjernike za vrijeme molitve u svetom mjesecu Ramazanu, te da se svi zajedno solidarišemo s narodom Palestine,” istakao je gradonačelnik Ganić.