Gradonačelnik Ganić održao radni sastanak sa direktoricom JU “Dom zdravlja” Visoko

U prostorijama JU “Dom zdravlja” Visoko danas je održan radni sastanak na kojem je analizirana trenutna epidemiološka situacija i potrebe ove javne ustanove.

Prema zvaničnim podacima dolazi do blagog opadanja broja zaraženih koronavirusom, ali zabrinjava činjenica da značajan broj zaraženih ima težu kliničku sliku.

Analizirajući potrebe JU “Dom zdravlja” Visoko konstatovano je da postoji učestalije korištenje vozila hitne pomoći, kako u samom gradu tako i do Kantonalne bolnice u Zenici. Cijeneći činjenicu da Zavod zdravstvenog osiguranja ne finansira u potpunosti trošak goriva, a da je došlo do značajnog povećanja broja pređenih kilometara, gradonačelnik Ganić je u koordinaciji sa firmom “Aspino” d.o.o. Visoko osigurao cca 1.500 litara goriva za potrebe vozila hitne pomoći.

“Dosadašnje aktivnosti su pokazale da smo u kratkom vremenskom periodu osigurali sve što je bilo neophodno i što je bilo iskazano kao potreba za kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Visoko, a to ćemo raditi i u narednom periodu. Važno je istaknuti da je u toku i nabavka bijelih mantila, pantalona i prsluka za naše heroje u bijelom”, istakao je gradonačelnik Ganić.