Gradonačelnik Ganić obišao radove na izgradnji rezervoara ‘Dubrave’ za koje je Vlada ZDK izdvojila 480.000 KM

Gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima i direktorom JKP “Visoko” Hasanom Prelićem danas je obišao radove na projektu izgradnje rezervoara “Dubrave” u MZ Topuzovo Polje u naselju Biskupići, za koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona putem Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 480.000 KM.

Izgradnjom ovog rezervoara u naselju Biskupići snabdijevanje pitkom vodom će biti obezbijeđeno za naselja Ravne, Paljika, Dubrave, Srhinje, Muhašinovići, Biskupići, Donja Zimča, Gornja Zimča, Kozarci, Šareni Hanovi, Gornje Moštre, Monjare, Orašac, Kološići, Liješeva.

Kapacitet rezervoara je 700mᵌ.

“Današnjim obilaskom terena vidjeli smo da se radovi odvijaju planiranim tokom. Drago mi je što sam direktno uključen u projekat izgradnje ovog rezervoara jer su finansijska sredstva iz Zeničko-dobojskog kantona odobrena za vrijeme mog mandata kao premijera ovog kantona”, rekao je gradonačelnik Ganić.

Kako je istakao direktor JKP “Visoko” Hasan Prelić, rok za završetak radova je septembar 2021. godine.

Ovom prilikom izvršen je i obilazak radova koji su u toku u naseljima Zimča i Monjare, a u okviru projekta “Proširenje gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko – Podsistem Moštre“.