Gradonačelnik Ganić i protojerej Rađenović razgovarali o realizaciji infrastrukturnih projekata i suživotu u Visokom

Paroh visočki protojerej Miljan Rađenović i paroh blažujski jerej Darko Danilović sastali su se danas sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem.

S obzirom da uspješna saradnja gradonačelnika Ganića i protojereja Rađenovića traje već duži vremenski period, razgovarali su o nastavku održavanja dobrih odnosa.

Gradonačelnik se obavezao da će inicirati saradnju sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica i ministrom Edinom Ramićem, te je razgovarano o projektima za koje su gosti istakli da su im od značaja, a to su pomaganje infrastrukturnih projekata, popravljanje rasvjete, postavljanje kamere prema Crkvi sv. Prokopija i čišćenje pravoslavnog groblja.

Dotakli su se i teme vezano za nedavni događaj pokušaja iskorištavanja fizičkog napada na jedno lice u smislu vjerskih konotacija, te su se svi složili da događaj nema nikakvih elemenata nacionalnog motiva.

“Od velike je važnosti održavanje međusobnog uvažavanja svih vjerskih i nacionalnih zajednica koje vjekovima, u slozi i međusobnom poštovanju i uvažavanju, obitavaju na našim prostorima”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Ganić.