Gradonačelnik Ganić i predsjedavajući GV Visoko Pekić uputili čestitku povodom 7. aprila – Dana oslobođenja Visokog od fašizma

Na dan kada obilježavamo pad fašizma i oslobođenje našeg grada, iznimno je važno prisjetiti se antifašističkih tekovina koje naši sugrađani u Visokom nose kao amanet i pomen, kao ponos i čast.

Visoko je 7. aprila 1945. godine dokinulo fašističkim snagama i složno krenulo u razvoj.

Visoko je u aprilu 1992. godine odlučno stalo na branik od agresora i još jednom pokazalo svoje opredjeljenje slobode. Žrtvama koje su pale za ideju slobode i jedinstva smo zauvijek dužnici.

Istina je da se i danas borimo da opstanemo. Na drugačiji način smo napadnuti. Ovaj put od nevidljivog neprijatelja, pandemije koja uzima živote naših građana. Zato i danas moramo pokazati svoju snagu. Moramo krenuti od sebe i  odgovornosti za vlastito ponašanje, a onda i dati priliku našim zdravstvenim radnicima da nam pomognu da i iz ovog ataka izađemo slobodni i zdravi.

U ime žrtava koje su pale i boraca koji su odbranili našu zemlju od sila koje su na nju nasrtale,  pozivamo vas da se pridržavate epidemioloških mjera, da čuvate sebe i svoje voljene.

Štitimo sebe i svoje civilizacijske tekovine!

Sretan Dan oslobođenja Visokog, 7. april!

Mirza Ganić
Gradonačelnik Grada Visoko

Nikola Pekić
Predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko