Gradonačelnik Ganić i predsjedavajući GV Visoko Nikola Pekić sa saradnicima posjetili Roditeljsku kuću u Sarajevu

Roditeljska kuća koja se nalazi u krugu Pedijatrijske klinike Jezero, u Sarajevu, otvorena je na današnji dan u aprilu 2016. godine.

Roditeljska kuća  oboljeloj djeci i njihovim porodicama pruža drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.

Tim povodom je gradonačelnik Mirza Ganić  sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Visoko Nikolom Pekićem i saradnicima obišao je Roditeljsku kuću, te sa direktorom Fikretom Kubatom potpisao Sporazum o realizaciji finansijskih sredstava iz budžeta Grada Visoko koji će u 2021. godini iznositi 10.000 KM.

S obzirom da je za rad ove Kuće neophodno sistemsko rješenje, Grad Visoko je ove godine precizno definisao budžetsku stavku pod nazivom -Transfer za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”- koja će biti trajnog karaktera.

“Očekujemo da i ostale općine/gradovi postupe na ovakav način, da u svojim budžetima jasno preciziraju transfer za potrebe ovog Udruženja, a sve s ciljem trajnog rješenja finansiranja Roditeljske kuće”, istakao je gradonačelnik Ganić.