Gosti uživali u proljetnom vremenu, a radnici lijepo vrijeme koristili za radove u parku „Ravne 2“

Pravo proljetno vrijeme i ugodnih desetak stepeni na suncu, izmamilo je proteklog vikenda brojne goste u park „Ravne 2“, ali i u Prahistorijski kompleks tunela Ravne.

Veliki broj gostiju, uglavnom iz naše zemlje, odlučio se za posjetu tunelima, gdje su uz vodiče Fondacije otkrivali brojne tajne i podatke o ovom kompleksu, dok se veliki broj gostiju odlučio za redovne meditacije.

Za to vrijeme Arheološko-turistički park „Ravne 2“ se punio gostima, a i u tom dijelu kompleksa najzastupljeniji su bili gosti iz Visokog, cijele porodice za djecom, koja su uživala u igralištu namijenjenom upravo njima, dok su odrasli posmatrali nove radove koji se paralelno odvijaju na nekoliko mjesta u parku.

Bez obzira što je vikend, susreli smo i brojne radnike Fondacije. Dok su jedni radili na novoj instalaciji koja će svoje mjesto naći pored instalacije kamenih skulptura, drugi su se bazirali na obnovu koncertne bine, dok je i sa druge strane parka bilo aktivno, a bageri su pravili novi put prema novim klupicama i mjestima za odmor.