„GORSKI KRISTAL“ nova prodajna kućica u Aleji suvenirnica na Ravnama

Aleja suvenirnica u Kompleksu Ravne zamišljena je da bude pravi mali sajam na otvorenom, a iz dana u dan ponuda, kao i broj prodajnih kućica sve je veći. U ponudi prednjače kristali, minerali, drago kamenje, kao i suveniri, a odnedavno svoje mjesto u Aleji ima i obrt „Gorski kristal“ čiji je vlasnik dugogodišnji zaljubljenik u minerale i kristale, Vernes Islamović.

– Ovdje sam na jednom mjestu pokušao izložiti sve vrste minerala i kristala iz Bosne i Hercegovine, a u ponudi su i minerali i kristali iz cijelog svijeta, kao i ručno izrađeni nakit od kristala, te bosanski simboli i suveniri, poput stećaka. Ono što je posebno, što bih nazvao specijalno ponudom za sve goste koji dođu ovamo, jeste tura u kojoj naše goste vodimo na kopanje kristala na različite lokacije na koje i sam idem već dugi niz godina i koje poznajem. Već sam imao nekoliko grupa gostiju koji su se odlučili na ovaj vid sakupljanja kristala i mogu vam reći da su oduševljeni. – ispričao nam je Vernes.

Iako je u Aleji suvenirnica sa svojim prodajnom kućicom prisutan te nekoliko sedmica, Vernes kaže kako je zadovoljan, te kako se trudi da prodavnica bude što bolje opremljena, uređena i bogata ponudom.

– Zadovoljan sam samim početkom i mislim da će ovdje biti jako fino. Ima gostiju, sve je lijepo uređeno, pa se i sam trudim da ponuda, ali i uređenje bude što ljepše. Pored prodaje s gostima i razgovaramo, upoznajemo ih s kristalima, ali i ljepotama Bosne i Hercegovine. Priča o kristalima je s neke naučne strane, razgovaramo o pozitivnoj energiji kristala, minerala, njihovim svojstvima, mističnosti, te o razlozima zbog čega privlače ljude. – pojasnio nam je Vernes.