Goran Čerkez posjetio kompleks Ravne

U posjeti kompleksu Ravne boravio je 31. jula 2020. pomoćnik federalnog ministra za zdravstvo i član federalnog Kriznog štaba dr. Goran Čerkez. Njegov domaćin bio je direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’dr. Semir Osmanagić.

Nakon obilaska Muzeja Fondacije, prisustva demonstraciji mjerenja energetskih fenomena, obilaska prahistorijskog Podzemnog labirinta Ravne i obilaska kompletnog parka ‘Ravne 2’, Goran Čerkez je izjavio:

‘Nakon obilaska tunela mi je bilo žao što nisam ranije došao. Ali, nakon obilaska parka mi je drago što sam baš sada došao jer toliko je učinjeno u ovom periodu i sada se može vidjeti vizija budućnosti. Ovo je jedan od najboljih resursa koje sam ja obišao u svijetu. Ovo je izvor edukacije, kulture, sporta, duhovnosti, kulturnog nasljeđa… Možda je ovo trenutak da se vratimo prirodi. Ovo je i pitanje ekologije i pitanje rasta naše djece s ekologijom. Mnogi su o ovome lijepih stvari rekli, a oni ljubomorni su rekli ružnih stvari. Ako bih želio nakon ovog puta današnjeg kroz istoriju, duhovnost i energiju da nađem nešto lose, ne bih mogao. Zato čestitke, svaka čast, ponos je da Bosna i Hercegovina ima ovakve ljude.’