GOGE MEIĆ – Dobričina bio, dobričina ostao

Prošlog utorka jednom od naših sugrađana se baš smrklo, a zahvaljujući Gogetu ubrzo i svanulo. Ove srijede je Gogeta tražio po čitavoj čaršiji da ga dodatno nagradi što mu je jučer pronašao i vratio novčanik pun ličnih dokumenata, bankovnih kartica i drugih isprava čije bi ponovno vađenje izazivalo velike nervoze i glavobolje.

Vlasnik je jučer po primitku novčanika za koji nije ni skontao da mu je ispao, počastio Gogeta, ali je nakon prespavane noći skontao da je nagrada premala za ovakav čin dobrote. Vjerovatno će ga naći u četvrtak, jer je Goge nakon kratkog boravka u gradu otišao put Ravni.

Tako je Goge čovjek dobre duše ponovo privukao medijsku pažnju. Osamdesetih godina prošlog vijeka i četiri decenije kasnije. Ova priča neće imati toliku „popularnost“ kao ona iz prošlog vijeka. Da su tada postojale društvene mreže, umjesto dvolisnice recimo tadašnje „Ilustrovane politike“ zbog mladalačkih nestašluka sina predsjednika Opštine Visoko, broj lajkova i dijeljenja bi se mjerio u 5K, 10K…

A Goge isti dobričina i tada i sada.