GO SDA VISOKO: Čestitka povodom 30. godišnjice Osnivačke skupštine SDA Visoko

Danas se navršava 30 godina od Osnivačke skupštine SDA Visoko. U političkim prilikama kakvima smo bili izloženi u tom vremenskom razdoblju, s ponosom možemo reći da smo ostvarili prioritetne ciljeve – sačuvali smo Bosnu i Hercegovinu u njenim avnojskim granicama, vratili smo ime jeziku i naciji, učestvovali smo u formiranju časne Armije Republike Bosne i Hercegovine, odbranili smo pravne i humanističke tekovine savremene politike i principa čovječnosti, sačuvali multietičnost i multikulturalnost Visokog i domovine.

Kontunuirano radimo na poboljšanju uslova življenja i opstojnosti, borimo se za bolje sutra sve naše djece, za sigurno starenje naših veterana, za život dostojan čovjeka.

Osnivačka skupština, o kojoj govore njeni osnivači, njeni prvi članovi, bila je pobjeda svjetla nad mrakom, pobjeda slobodarstva i demokratije. U ime svega nabrojanog, u ime ljubavi prema domovini, poštovanja prema šehidskoj krvi kojom je ova zemlja natopljena, želimo našim osnivačima, svim našim članovima i simpatizerima čestitati tridesetu godišnjicu osnivanja SDA Visoko.

Mirza Ganić
Predsjednik GO SDA Visoko