GNL DERBI: OFK DIJAMANT 3-4 FK GRAČANICA

Gradska nogometna liga ponudila je u nedjelju na stadionu “Kantrida” u Grđevcu derbi prvoplasirane i drugoplasirane ekipe. Vrijeme odlično, za golmane na desnoj strani terena presunčano. Teren kratak i poprilično neravan za igru.

OFK Dijamant kao domaćin sa par povrijeđenih i kartoniranih igrača nije uspio do bod(ova) mada su prvi poveli. Kretanje rezultata 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

FK Gračanica predvođena trenerom Seadom Vranićem koji je maestralno vodio utakmicu uspjela je doći do pobjede uz hat trick Muamera Sadikovića i gol Aziza Husića. Najbolji igrača susreta ipak je bio Kemal Česa koji nije zabijao golove kao u prošlom kolu (5), ali je asistirao, driblao, šutirao i stvarao izgledne šanse za suigrače. Po dva igrača domaće ekipe su ga morala čuvati.

Golove za ekipu OFK Dijamant su postigli Sejdić, Sirotanović i Lepić. U nadoknadi vremena domaći su mogli lahko i do 4:4, ali je glavni arbitar Elbis Šabić prosudio da pad nakon kontakta napadača OFK Dijamant i gostujuće odbrane nije za najstrožu kaznu.

Pobjedom u gostima FK Gračanica je preuzela lidersku GNL poziciju sa bodom prednosti ispred OFK Dijamant. Jesenjeg prvaka odlučiće susret ekipa Moštra i Poriječana na Golom Brdu u nedjelju 6.11.2022. Riječ je o zaostalom GNL susretu u kome ekipa Poriječana ima šansu da pobjedom osigura titulu jesenjeg GNL prvaka. Remi ili pobjeda ekipe Moštra, titulu odnosi u Gračanicu. Pobjeda Poriječana donosi egal u bodovima, ali međusobni duel i gol razlika, prevagu u njihovu korist.

R.V.