Građani Visokog koji imaju preko 65 godina mogu se javiti na broj CK Visoko 032 738 939 za pomoć prilikom kupovine i dostave namirnica i lijekova

Član Kriznog štaba FBiH i Generalni sekretar Crvenog križa Namik Hodžić na današnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba Vlade Federacije BiH je poručio građanima da nisu sami, da je Crveni križ uz građane tokom cijele godine, a naročito u ovakvim kriznim situacijama.

Izjavio je da CK sa svojim volonterima naročito stoji na raspolaganju građanima starijim od 65 godina. Volonteri Crvenog križa stavljaju na raspolaganje takvim osobama za pomoć pri nabavci hrane, odlazak u apoteku, naručivanje kod ljekara i tome slično. Naglasio je da prioritet imaju one osobe starije od 65 godina koji su samci i bez srodnika.

Takođe je naglasio da je u ovakvim vremenima naročito važno održati mentalno zdravlje te da je Crveni križ obezbijedio pomoć u vidu razgovora putem telefona te da da svakodnevno zaprime preko deset hiljada poziva. Ova usluga dostupna je građanima u vremenu od 10 do 19 sati.

Kontaktirali smo Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine vezano za navedeno te dobili informacije da su brojevi telefona za psihosocijalnu podršku 060 34 30 745 i 062 04 06 53, a da se za pomoć prilikom nabavke i ostalu naprijed navedu pomoć za osobe preko 65 godina građani javljaju Crvenom križu u mjestu boravišta odnosno prebivališta. Dakle, u Visokom, to je broj 032 738 939.