GENERAL ATIF DUDAKOVIĆ: Ponosan sam na otkrića u Visokom, u srcu BiH

Armijski general Atif Dudaković, sa prijateljima iz BiH i Turske obišao je u subotu 8. juna 2019. Kompleks Ravne, a nakon obilaska izdvojio je vremena da sa nama podijeli i svoje utiske.

– „Ovdje sam prvi put i imali smo priliku obići čuvenu visočku piramidu, gdje mnogi, kao i ja, dok nismo vidjeli, nismo znali dubinu naše prošlosti ili obrnuto, da idemo ka nekoj istinu kroz piramidu. Sve ovo ovdje je potrebno vidjeti, doživjeti i spoznati, niz oblasti se isprepliću, od duhovnosti, izlječenja. Doživjeli smo nešto nerežirano, da je čovjek iz Slovačke došao s nalazima i pohvalio se da je izliječen od raka pluća, što je na mene djelovalo nestvarno, ali je istinito. Mi obični ljudi smo znali za piramide u Egiptu, Južnoj Americi, a danas smo saznali da svi kontinenti obiliju piramidama, a posebno interesantne za naučnike su bosanske piramide. Čovjek ne može da bude miran na takvu spoznaju i sam sebi sam obećao da ćemo češće dolaziti i dublje ulaziti u tajne čovjeka kojeg mi znamo.

Zahvaljujem dr. Osmanagiću, jer o ovome može znati samo onaj koji ovakvo nešto voli, a Semir se predao ovom projektu. I ovdje nije u pitanju više poznavanje arheologije, već su spojene brojne naučne oblasti koje otkrivaju vidike i spoznaje. Hvala na svemu, a i ja sam ponosan što se sve ovo nalazi, ne slučajno, u Visokom, jer je Visoko bilo centar bivše Jugoslavije, centar je BiH, i pošto ništa nije slučajno, onda nije slučajno ni ovo otkriće u srcu Bosne i Hercegovine.“ – kazao nam je general Dudaković.