FOTO: Upriličena božićna priredba u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko

U petak, 20. decembra, održana je božićna priredba u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko pod nazivom “Božićna priča”.

Glazbeno-scenski program objedinio je mnoštvo raznolikih znanja i vještina koje su učenici tokom godine stekli pod krovom Franjevačke klasične gimnazije.

Na samom početku Anastasija Ferraby, violina i profesorica Melisa Zerdo, klavir, odsvirale su “Sonatu za violinu i klavir u e molu” W. A. Mozarta, a potom je Mateo Lekić na klaviru izveo skladbu “Djed Mraz” Roberta Schumana.

Ovogodišnji dramski komad u izvedbi Dramske skupine Franjevačke klasične gimnazije naslovljen je “Božićna priča”. Iz mnoštva tekstova domaćih i svjetskih književnika izdvojili su nekoliko priča koje govore o Božiću na drugačiji način.

Vokalna skupina Kvartanke izvela je “La Pastorella” F. Couperina, a vokalno-instrumentalni sastav pod vodstvom profesora Nedima Lime i uz njegovu obradu izveo pjesme Johnnya Marksa “Holly Jolly Christmas”.

Božićnu čestitku uputio je gvardijan fra Franjo Radman.

Na samom kraju je Tamburaški zbor FKG-a, pod vodstvom profesora Tome Maltara, izveo dvije tradicionalne hrvatske božićne pjesme “U se vrijeme godišta” i “Radujte se narodi”.

Druženje je nastavljeno na domjenku u holu Konvikta, gdje su posjetitelji mogli pogledati i izložbu razglednica pod nazivom “Božić u književnim bilješkama” koju je postavio dr. sc. fra Zvonko Benković.

Tekst: Učenici FKG-a
Foto: Adrijana Kikić