FOTO: Brojne aktivnosti MIZ Visoko povodom rođendana poslanika Muhammeda a.s.

U subotu, 9. novembra, Aktiv vjeroučitelja i Medžlis Islamske zajednice Visoko su imali niz zajedničkih manifestacija u kojima su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola sa područja MIZ Visoko.

Prije podne namaza je oko 400 učenika u Bijeloj džamiji proučilo zajedničku hatmu svim šehidima i nevino stradaloj djeci u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Poslije podne namaza učenici u pratnji vjeroučitelja, glavnog imama prof. Midhat ef. Čakalovića i predsjednika Aktiva vjeroučitelja Visoko, prof. Haris Goraka, su upriličili šetnju gradom do Trga žrtava genocida u Srebrenici i učenje Fatihe.

Nakon toga je u KC Altindag – Visoko proučena hatma dova, prikazan crtani film o životu Muhammeda a.s., organizirana posjeta izložbi Kur'ana “Kur'anom ti po srcu pišem” vlasnika i autora izložbe mr. sc. Nusreta Omerike, te druženje sa kaligrafom Edib Rašid Huseinagićem.

Nakon akšam namaza je održana promocija knjige “Odgoj Salahudinove generacije i povratak u Jerusalem”. Promotori su bili mr Edin Dedić i prof. Jusuf Džafić, a moderator prof. Haris Gorak.

Cjelodnevna aktivnost učenika i vjeroučitelja Visokog je bila u znaku Poslanika a.s. i razveselila je srca svih učesnika i prisutnih.