Fondacija otvorila Centar za terapeutsku masažu i kiropraktiku Ravne

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je bogatija za još jednu uslužnu djelatnost. Naime, tokom 2018. i 2019. godine uposlenici Fondacije su očistili i uredili zapušteno šumsko zemljište u blizini ulaza u Podzemni labirint Ravne i kreirali ‘Aero banju’ s ‘Ljekovitom šumom’.

U izuzetnom ambijentu, Fondacija je podigla drveni objekt u prekrasnoj šumici. Objekt je iznajmljen Centru za terapeutsku masažu i kiropraktiku Ravne.

Prvi probni radni dan je bio u nedjelju, 7. jula 2019. Centar će upošljavati četvero certificiranih terapeuta za masažu i kiropraktiku. Direktorica Centra je dugogodišnja volonterka, pa uposlenica Fondacije Tea Pašić.

Terapeutska masaža i kiropraktika se koriste za tretmane mišićno-skeletalnih problema. Regularna terapija unaprjeđuje cirkulaciju, kao i bolje limfno i neurološko funkcioniranje.

Centar je otvoren svaki dan, sedam dana sedmično, od 10:00-18:00 sati. Terapeutske usluge se pružaju u dvije kancelarije. Spektakularno okruženje sa šumom i ptičicama doprinose ljekovitosti prostora.