Film Suada Hadžimehanovića o piramidama bit će prikazan na velikom filmskom festivalu u Moskvi

U posljednjih nekoliko godina snimljen je veliki broj filmova i serijala kojima su inspiracija bile bosanske piramide i Bosanska dolina piramida sa svojim brojnim interesantnim sadržajima.

Ovih dana na adresu mladog visočkog režisera Suada Hadžimehanovića stigao je odgovor iz Moskve kojim je potvrđeno da će njegov najnoviji film pod nazivom “The Hidden Great Pyramid that Heals” naći svoje mjesto u dokumentarnom dijelu velikog filmskog festivala u Moskvi.

– „Dokumentarni film “The Hidden Great Pyramid that Heals” je dugometražni film koji govori o piramidama u Visokom, ali i o cjelokupnom gradu. U filmu se nalaze intervjui sa mnogim poznatim doktorima, naučnicima, kao i istraživačima iz cijelog svijeta. Također, pričali smo sa običnim stanovnicima, tako da smo prikazali ovu pozitivnu priču iz više uglova. Film je sniman sedam dana u Visokom, režiju potpisuje poznati švicarski režiser Misha Tognola, direktor fotografije je Drago Stevanović, dok smo iza kamere tokom snimanja stajali Misha i ja, a produkciju potpisuje Drago Stevanović zajedno sa mnom.“ – kazao nam je Suad.

On nam je pojasnio kako je festival u Moskvi jedan od najvećih svjetskih festivala na kojem su do sada učestvovala i prikazana najveća svjetska filmska ostvarenja, festival će biti održan u aprilu naredne godine, a prema Suadovim riječima, učešće na ovom festivalu sa filmom koji prikazuje Bosansku dolinu piramida i sva otkrića u njoj, bit će još jedna pozitivna priča ispričana kroz film, o projektu istraživanja piramida, ali i reklama za Visoko i cijelu našu zemlju.