Federalna ministrica turizma Edita Đapo posjetila Bosansku dolinu piramida

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i zastupnica u Skupštini ZDK Meldina Ugarak, obišle su danas turističke destinacije u Zeničko – dobojskom kantonu. U posjet je bio uključen obilazak Ponijera kod Kaknja za koje je Vlada FBiH opredijelila 1,5 miliona KM za nabavku ski lifta, obilazak farme „Malak“, te posjet Visokom i Bosanskoj dolini piramida.
– Obišli smo Ponijere da vidimo šta je još potrebno da bi se planski razvijao taj kraj, farmu „Malak“ koju bih preporučila svim našim sugrađanima da posjete, te nezaobilaznu destinaciju Bosansku dolinu piramida. Imala sam priliku obići tunele Ravne i svaki put kad dođem ovamo vidim mnogobrojne strane turiste koji su zainteresovani za ovo bosansko čudo. Kao ministrica bih pozvala naše građane, ali i turiste iz regiona i drugih zemalja da posjete ove naše lokacije i uživaju u destinacijama koje imamo i prirodnim ljepotama koje nudimo. – kazala nam je nakon posjeta Visokom ministrica Đapo.
Zastupnica Meldina Ugarak je mišljenja da bi Vlada ZDK trebala još više podržati projekat u Bosanskoj dolini piramida, te nastaviti promociju i podršku ovom projektu koji je od ogromnog značaja ne samo za Visoko i kanton, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tokom posjeta Bosanskoj dolini piramida gošće je dočekao i sa njima lokacije obišao i osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić.