Fahrudin Adilović nastupio na Svjetskom prvenstvu u Sofiji

Naš član Fahrudin Adilović, kadetski europski prvak, je kao član juniorske taekwondo selekcije BiH učestvovao na svjetskom juniorskom prvenstvu 2022 u Sofiji, Bugarska – (Junior) Sofia 2022 World Taekwondo Junior Championships, a koje se održava od 02.08-08.08.2022. godine. Fahrudin je putovao u pratnji glavnog trenera Kajević Edina Kaje.
Na svjetskom juniorskom prvenstvu konkurencija je bila izuzetno jaka te je Fahrudin imao u svojoj kategoriji 60 takmičara iz cijelog svijeta.
U prvoj borbi je dobio za protivnika albanca kojeg je pobijedio sa rezultatom 2 :1, dok je u drugoj borbi dobio je amerikanca i izgubio rezultatom 2 : 0.
Ono što možemo istaći da je Fahrudinu Adiloviću bio najmlađi junior svojoj kategoriji -59, te smo prezadovoljni rezultatom koji je napravio jer je prvi put nastupio na svjetskom prvenstvu i za TKD Kolektiv Bosna ovo je izniman rezultat da imamo učesnika na svjetskom prvenstvu.
Na samom svjetskom juniorskom prvenstvu po svim nastupima najviše osvojenih zlatnih medalja ima Južna Koreja a odakle ovaj sport i potiče, a što se tiče BiH do sad svi takmičari su prošli po jedno ili maksimalno dva kola, dok je Fahrudin trebao 4 kola da prođe da bi dosegao makar bronzanu medalju, sve ovo govori o izuzetno jakoj konkurenciji najboljih svjetskih boraca.
Predstojeća takmičenja su:
Evropsko klubsko prvenstvo u Estoniji u augustu, te međunarodno prvenstvo Korčula open 2022 krajem augusta, a u septebmru Slovenija open 2022 te Albanija open 2022.
Napominjemo da posljednjih 15 dana augusta kompletan TKD Kolektiv Bosna će ići na odmor do početka školske nastave a gdje krećemo s upisnom rekreativaca i novih članova.
Zahvaljujemo se sponzorima koji su podržali odlazak našeg šampiona na svjetsko juniorsko prvenstvo a to su :Grad Visoko, BH pošta, ZE-DO kanton.
Našem takmičarima želimo uspjeh u predstojećim takmičenjima.
VAŠ TAEKOWONDO KOLEKTIV BOSNA!