Ermin ef. Ahmić predramazanskim paketićima obradovao polaznike mekteba u džematu Buci

Vanredna situacija zbog pandemije se uvukla u sve sfere društva, pa je tako online nastava ušla i u visočke mektebe. Jedan od njih je i onaj u džematu Buci.

Imam Ermin ef. Ahmić je i u ovim uslovima nastavio podučavati djecu bez teškoće, ali mu teško pada odvojenost od svojih učenika.

– „Tužni su ovo dani kada se ne sastajemo u našoj  džamiji, ali slušanje naređenja Kriznog štaba vid je ibadeta.“, rekao je ef. Ahmić te dodao:

– „Zahvaljujući podršci džematskog odbora Buci, danas sam obišao polaznike našeg mekteba, tačnije njih 70. Želja mi je bila da vidim djecu, koja su već više od mjesec dana na prinudnom raspustu. Razgovarali smo, hrabrio sam ih i  sugerisao da ponavljaju stečeno znanje, te da budu aktivni i u školskim, ali i mektebskim obavezama.

Kako ne bi zapostavili naš dobri običaj nagrađivanja djece slatkišima u mektebu, svako dijete sam obradovao predramazanskim paketićem. Djeca su bila oduševljena, iznenađena, uzbuđena, a radost na njihovim licima daje nam snagu i podršku za još bolji i kvalitetniji rad. Nadaju se naša dobra djeca brzom okončanju ovog virusa, te povratku ustaljenom životu i obavezama.

Dovim Uzvišenom Bogu da nastupajuće mubarek dane provedete u zdravlju, sreći i blagostanju sa svojim porodicama, te da zajedno još složniji i jači dočekamo predstojeći Ramazanski bajram. Svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji današnje posjete, uveliko zahvaljujem.“ – rekao je naš cijenjeni sugrađanin imam Ermin ef. Ahmić.