ENES BEGOVIĆ PROMOVISAO NOVI ALBUM: Dobra ekipa je recept za uspjeh

Pjevač narodne muzike Enes Begović sinoć je u studiju A BHRT-a u Sarajevu održao solistički koncert.

Pjevaču su podršku pružile brojne kolege i prijatelji među kojima su bili i Halid Bešlić, Naser Orić, Đemal Memagić, Nijaz Skenderagić…

Podloga za film

Sarajevskom nastupu prethodila je promocija novog albuma nazvanog kratko “19” koja je održana u zgradi BHRT-a. O albumu su osim pjevača govorili i Nedim Srnja, izvršni producent albuma, Jasmin Ferović, direktor Muzičke produkcije BHRT-a i Nedžad Kršo, rukovodilac diskografije.

Begović je istakao da je ova saradnja podrazumijevala jako puno rada, ali ništa nije bilo teško sa dobrim saradnicima. A sarađivao je sa Geronimom, Samirom Kadirićem, Amilom Lojom, Tulom, Nedžadom Begovićem, Dinom Muharemovićem, Mensurom Bajraktarević…

– Zaista bih se zahvalio izvrsnim saradnicima, majstorima u svom poslu, kazao je Begović i objasnio zašto je album dobio naziv “19”.

– Prvo smo razmišljali da se album zove “Rođendan” po pjesmi koju smo uvrstili, zatim “27. noć” koja je također predivna, pa smo dobili i “Mostarsku” i zaista se nismo mogli odlučiti koju da izaberemo. Pa je na sve to došao “Meraklija” i da se niko od autora 14 prelijepih pjesama (11 plus tri bonus singla) ne bi uvrijedio odlučili smo da to bude “19”. Zašto taj broj. On je zapravo simboličan i predstavlja ovu godinu 2019. i 19. album i to je prevagnulo, ističe ovaj pjevač i dodaje da će nova pjesma “Odlazim ti” poznatog bh. reditelja i scenariste Nedžada Begovića biti podloga jednog filma.

– Ne mogu otkrivati o kojem filmu je riječ, ali saznat ćete uskoro. I svakako bih istakao saradnju sa Omladinskim horom iz Zenice sa Milenkom Karovićem na čelu na pjesmi “27. noć”, kaže on.

Za one koji ne znaju, Enes Begović je u karijeri snimio preko 200 pjesama koje je uvijek pomno birao.

Fascinantna brojka

– To je ziasta fascinantna brojka za mene i često me pitaju koji je moj recept za uspjeh i toliko djela, mogu im reći da sam uvijek birao pobjedničku ekipu, odnosno sjajne saradnike i mislim da je to, osim publike, najbitnije u ovom poslu, tvrdi on.

Posebno ističe da je zadovoljan radom sa Muzičkom produkcijom BHRT-a i da se tu osjeća kao kod kuće.

Ferović je istakao da se nada da će saradnja sa Enesom Begovićem biti i podsticaj mladima i da će im dati vjetar u leđa u njihovom radu.

DŽ. BUSNOV