EMINA JUSIĆ (SDA): Za nositeljicu izvršne vlasti je Radovan gospodin, a za mene ratni zločinac

Za nositeljicu izvršne vlasti je Radovan gospodin, a za mene ratni zločinac i u tome se razlikuju naši pogledi i naše politike…

Na 27. sjednici OV Visoko poskupila je voda, odlukom vijećničke većine okupljene oko gradonačelnice Babić.

Prethodno su isti vijećnici ukinuli prenos sjednica OV  Visoko, kako bi građani ostali uskraćeni za informaciju ko i na koji način usvaja nove namete koji su uslijedili kao i ostale odluke od životnog značaja za građane Visokog.

Na posljednjoj sjednici OV Visoko doživjela sam i lični verbalni delikt od strane gradonačelnice, samo iz razloga što sam lično ali i kao vijećnica iz reda SDA iznijela stav da ne podržavam potpisivanje sporazuma općine Visoko sa načelnicama srpskih općina koje javno podržavaju presuđene ratne zločince i da to naši građani i oni koji su protiv ideje Velike Srbije ostavili svoje živote, svoja tijela i svoje najbliže ne zaslužuju. Nisam uputila niti jednu riječ koja ukazuje na nacionalizam i sve loše što on donosi. Nepravedno ste me optužili i vrijeđali gradonačelnice, od vas ne očekujem izvinjenje i isto mi nije važno. Ja vjerujem u pravdu Jednog i samo se Njega bojim.

Uvijek su me učili da volim, ali i da gajim kulturu sjećanja i poštujem slobodu koju danas uživam. Moj otac je svoj život stavio na raspolaganje i bezrezervno se borio za ovu državu. Kao i svi muškarci iz moje porodice. Allah nije odredio da pogine ali i da jeste nikada mi to ne bi bio politički adut.

Vjerujem da bi i evropski parlament kao i evropske komisije u cilju građenja iskrenog puta ka pomirenju i stabilnosti također osudio izjave podrške presuđenim ratnim zločincima koje je i sam evropski sud osudio. Sve drugačije bi bilo kontradiktorno.

Bez obzira na Vaš neparlamentaran nastup i sve ono što ste izgovorili i uskratili moju repliku javnosti, smatram i pozivam Vas gradonačelnice da se više bavite općinom kojom „vladate“ kao i unutrašnjim potrebama iste, poput putne infrastrukture, pogodnog poslovnog i životnog ambijenta. Jer zajedno sa ljubičanstvenim vijećnicima u kontinuitetu umjesto da ukidate vi povećavate namete privrednicima i građanima.

Sasvim svjesno i namjerno je „sporna“ tačka 9 otišla u javnost da bi odvukla pažnju sa poskupljenja komunalne usluge kao i izjave vijećnika iz pozicije kako je to sve uredu. Direktor JKP Visoko nije mogao obećati da voda neće i dalje biti skuplja.

SDA Visoko je glasala i zagovarala se za projekat vodosnadbijevanja, SDA je putem zastupnika Federalnog parlamenta i SDA vijećnika podržala isti projekat. Ali SDA Visoko nije za nova poskupljenja i nove namete i pravi menadžment bi to mogao i trebao osigurati.

Emina Jusić