Džek popularnosti 2019

U hotelu “Piramida sunca” u Visokom, u petak, 27.12.2019. godine održana je tradicionalna manifestacija “Džek popularnosti”. Manifestacija koju je utemeljio Džemal – Džek Softić, pisac, pjesnik, estradni umjetnik, humanitarni radnik… jednom riječju LJUDINA.

U okviru manifestacije koju je odlično vodio dvojac njegovih najbližih prijatelja i saradnika, Enver Šadinlija i Salem Šehović, promovisana je i najnovija knjiga Džemala Softića – Pjesme, aforizmi i epigrami o srcu, koja je iz štampe izašla na dan kada je, nakon teške bolesti, napustio ovaj svijet.

Ovaj novinar, publicista, humanista, dobra duša bosanska, kako su ga zvali, zamišljao je da ona bude promovisana u okviru njegove manifestacije „Džek popularnosti“ koju je utemeljio prije nekoliko godina, a u okviru koje je on promovisao brojne ljude iz kulturnog, sportskog, estradnog, i uopće javnog života, koji su u godinama za nama, iza sebe ostavljali prepoznatljiv trag.

No, neumoljiva smrt bila je brža. Umro je naš Džek, ali nije umrla manifestacija koju je utemeljio. Njegovi prijatelji i poznanici okupili su se u velikom broju i učestvovali u promovisanju Džekove posljednje knjige.

Na ovoj kulturnoj manifestaciji dodijeljena su priznanja za najuspješnije pojedince iz oblasti kulture, književnosti, muzike, sporta i “Džek popularnosti” drugim najuspješnijim pojedincima i kolektivima iz raznih oblasti.

Njegova supruga Sadžida i sinovi, u saradnji sa iskrenim prijateljima, smogli su snage da nastave već utabanom stazom kojom je Džemal hrabro i ponosno koračao.

Ostaje velika praznina, ali i saznanje da dobra djela umrlog prate do Sudnjeg dana.

FOTOGRAFIJE SA OVE MANIFESTACIJE MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA LINK

Senad Goralija