DRUŽENJE BAJKERA U KONDŽILU

U nedjelju, četvrtog oktobarskog dana 2020. godine ekipa mala ali odabrana – Šera, Alija, Lato i Kemo uložiše napora i truda da budu domaćini još jedne u nizu Enduro vožnje (Vožnje motociklom, različite ture shodno interesu i fizičkim mogućnostima. Enduro ture, odnosno vožnje motociklom na otvorenom terenu, u divljim šumama, …)

Trasirali su i obilježili putanju vozačima od kojih pedesetak iz raznih krajeva BiH tog dana stigoše u Kondžilo kod Visokog. Okupljanje do 10:30 sati uz srdačne pozdrave starih znanaca, zaljubljenika u vožnje motociklima po nepristupačnim terenima. Polazna tačka bila je Tujlići gdje ih dočeka odmah jak uspon kroz bukovu šumu i za one koji baš i nemaju dovoljan broj konja u motorima bi obezbijeđena malo lakša putanja.

Na samom polasku dobiše pozdravne riječi dobrodošlice na ovo jedno u nizu okupljanja i druženja, uz poruku da ih čuva dragi Bog, da se i sami čuvaju, predviđenu relaciju voze bez padova, povreda i kvara na dvotočkašima. Dok su momci vozili, ekipa za podršku pod budnim okom Softić Ismeta pripremila je ukusno varivo, raspalila roštilj i naložila veliku logorsku vatru kako bi se vozači po povratku u bazu okrijepili i ugrijali, te pristupili ugodnom druženju uz prepričavanje anegdota i dogodovština sa ove i inih vožnji vrletima bosanskim…

Za ovu priliku korišteni su snimci i Adnana B.

Foto galeriju možete pogledati klikom na LINK

Senad G.