Dr. Zo pred premijeru filma objavio novu pjesmu: ‘DOKTORE’

Pjesma je nastala u karantinu izazvanom općim vanrednim stanjem i krizom vezanom za virus Covid-19, a tematski je posvećena čovjeku koji je zbunjen okruženjem i bespomoćno se obraća doktoru tražeći pomoć. U suštinskom smislu, poručuje Dr. Zo, čovjek od prahistorije do danas traga za rješenjima i doktorima, a pjesma uz simboličku poruku potrage za smislom…

Pjesma je nastala u karantinu izazvanom općim vanrednim stanjem i krizom vezanom za virus Covid-19, a tematski je posvećena čovjeku koji je zbunjen okruženjem i bespomoćno se obraća doktoru tražeći pomoć.

U suštinskom smislu, poručuje Dr. Zo, čovjek od prahistorije do danas traga za rješenjima i doktorima, a pjesma uz simboličku poruku potrage za smislom, donosi i šaljivu notu vezanu za opću konfuziju u svijetu.

Mnogo dezinformacija, mnogo panike i komplikacija oko stvari koja je možda i jednostavna. Ja npr. imam dijabetes i kada pitam doktore kako da ga tretiram, kažu mi da radim sve što je dobro za dijabetičare, i da izbjegavam sve što je loše. Liste preporučenih stvari za raditi i za izbjegavati pročitate za 5 minuta, a učite živjeti sa njima čitav život – kaže Dr. Zo.

Jednaka je i simbolika ponašanja u doba korona virusa: treba potrošiti 5 minuta na čitanje preporuka, i 30, 60 ili koliko bude trebalo dana na primjenu ovih uputstava.

Ima tu i zanimljiva tema velikih uzroka i posljedica, svrhe postojanja, tumačenja toka života. Ljudi i tu traže doktora. Hvala Bogu, meni je lično vjerovanje u Boga i postupanje po Božijim zapovijedima mnogo pomoglo i čitav put učinilo smislenim. ‘Hvala Bogu’, eto to je kratka rečenica koja ako je duša izgovori pravi veliku razliku – dodaje Dr. Zo.

Poruku građanima da ostanu kući i da postupaju po preporukama struke potpisuje i čitava ekipa koja je radila na izradi pjesme i spota: muziku je radio reper Magic Fingers (Tarik Burko), pjesma je rađena u studiju MC Mide uz podršku ekipe „Kartel“, režija i montaža Tarik Hodžić, postprodukcija „Concept Media“. Pošto je Adnan Hajrulahović Haad neizostavni dio ekipe, nismo ga ni ovaj put izostavili. Pjesma izlazi pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production.