Dr. Semir Osmanagić: ZAŠTO VIRUSI NE VOLE PRAHISTORIJSKE TUNELE RAVNE U VISOKOM?

Mikroorganizam o kome se danas najviše priča je virus. Ova sićušna stvorenja, između dva svijeta, organskog i neorganskog, vidljiva su samo pod elektronskim mikroskopom i znatno su manja od bakterija. Sastoje se od genetskog materijala (DNK/RNK) i proteinskog omotača. Primjera radi, koronavirus ima omotač u obliku krune i odatle mu i naziv. Virus okupira samo žive ćelije i koristi njihovu hemijsku mašineriju da se reprodukuje i time izaziva bolesti kod biljaka, životinja i ljudi.

Negtivni ioni neutraliziraju mikrorganizme: viruse, bakterije i gljivice.

Negativni ioni su negativno naelektrisane molekule koje se spajaju s mikroorganizmima i razgrađuju ih. Što više negativnih iona, povoljnija atmosfera za ljude, životinje i biljke.

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ vrši redovna mjerenja koncentracije negativnih iona na različitim lokacijama. Prosječne koncentracije negativnih iona po kubnom centimetru:

  • Stanovi i kancelarije: 25-100 ni/ccm
  • Gradovi: 100-200 ni/ccm
  • Sela: 100-300 ni/ccm
  • Planine (Igman, Bjelašnica): 750-1.000 ni/ccm
  • Kućica ispred ulaza u Podzemni labirint Ravne: 150-500 ni/ccm
  • Unutar Podzemnog labirinta Ravne: 5.000 – 40.000 ni/ccm

Koncentracije tokom zimskih mjeseci su nešto niže s maksimumom do 40.000 ni/ccm, a tokom ljetnih mjeseci dostižu i 60.000 ni/ccm! To su vrijednosti nekoliko desetina puta veće nego u najzdravijim borovim šumama na Igmanu.

Mjerio sam koncentracije na jezerima (najviša je na Cerkniškom jezeru u Sloveniji od 5.000 ni/ccm), pored rijeka (obično 1.000-2.500), u šumama i na planinama (500-2.500), na megalitnim i piramidalnim lokacijama (250-2.500 ni/ccm). Međutim tuneli ispod bosanskih piramida su čudo i prednjače u odnosu na ostale lokacije širom svijeta.

Osim čuvenih tunela Ravne, Fondacija trenutno radi na još četiri odvojena ulaza, međusobne razdaljine po nekoliko stotina metara: tuneli ‘Ravne 2’, ‘Ravne 3’, ‘Ravne 4’ i Ljekoviti tuneli. Vrijednosti negativnih iona su u rangu od 1.500-10.000 ni/ccm. Novosagrađena ‘Zelena kristalna piramida’ u ‘Arheološko-turističkom parku Ravne 2’ ima također visoke vrijednosti od 1.000-10.000 ni/ccm.

Budući da su tuneli dio većeg piramidalnog kompleksa, to nije jedini mjerljivi, naučno dokazivi energetski fenomen.

Vrlo niska vibracija od 7,83 Hz, u nauci poznata kao Šumanova rezonanca, mjeri se na piramidama i u tunelima. To je bila prirodna vibracija Planete, koja je od 1990-ih narušena intenzivnim tehnološkim razvojem (TV, mikrovalne pećnice, telekomunikacijski uređaji, satelitske i mobilne antene, elektrodistribucijska mreža, itd.). Vrijednosti na većini lokacija u svijetu su između 10-16 Hz što znači da više ne živimo u prirodnoj planetarnoj vibraciji. Stoga boravak u tunelima Ravne za ćelije predstavlja povratak u prirodni balans. ‘Vraćamo se kući’, kako veliki broj posjetilaca opisuje osjećaj boravka u tunelima.

Također, mjerimo frekvenciju ultrazvuka od 28 kHz što je frekvencija levitacije. I mada je masa našeg tijela velika da bi levitirali u tunelima, većina ljudi se osjeća ‘lagano’. Naše ćelije reagiraju na frekvenciju levitacije.

Također, povoljne elektormagnetne frekvencije, visok nivo životne/orgonske energije, odsustvo škodljivog kosmičkog zračenja, zanemariv nivo podzemnog radioaktivnog zračenja, odsustvo geopatogenih zračenja… stvorili su idealan ambijent za proces regeneracije i samoizliječenja.

Moderna medicinska nauka će trebati još nekoliko godina da shvati i prizna ove energetske fenomene i njihovo blagotvorno djelovanje na ljudsko zdravlje. Fondacija čini pionirski poduhvat u svjetskim razmjerama.

Ali, ono što već danas mogu prihvatiti su beneficije negativnih iona na čovjeka. Kliničke studije su dokazale da negativni ioni uklanjaju/razaraju štetne mikroorganizme.

Među pozitivnim efektima su i slijedeći:

– olakšavanje kod upale grla, bronhijalnog kašlja i mučnine

– olakšavanje kod sinusnog začepljenja i upale

– olakšavanje kod alergija

– olakšavanje migrena

– smanjenje napadaja astme

– povećava energiju

– povećava fizičku izdržljivost

– olakšava bol kod artritisa

– balansira krvni tlak

– olakšava disanje

– regulira kolesterol

– olakšava upale

– pomaže kod nesanice, relaksacije i meditacije

– ubrzava oporavak od ozljede i operacije

– pojačava imunitet

– balansira Ph vrijednost

– čisti krv i limfe

– neutralizira viruse, bakterije, gljivice

– poboljšava rad jetre, bubrega i pluća

– poboljšava tjelesnu detoksikaciju

– poboljšava oštečenu staničnu izmjenu

– pomaže pri depresiji i pamćenju

– poboljšava koncentraciju

– poboljšava zacjeljivanje rana i kurjih očiju

– pomaže kod nateknutih vena, herpesa i hemeroida

Kao potvrda ovim tvrdnjama su svjedočanstva posjetilaca tunela Ravne koja se mogu pogledati na slijedećem LINKU

Primjetili smo da kod malog procenta posjetilaca ne dolazi do poboljšanja zdravstvenih, mentalnih i energetskih parametara. Na primjer: odbojnost prema projektu  (namrgođeni uđu u tunele, ne slušaju vodiče, potcjenjivački se odnose prema svemu viđenom) i rezultat je da još negativniji izađu iz tunela. Energija piramida pojačava ono što nosimo sa sobom. Nošenje nezdrave odjeće (polyester i sl.) se također negativno odražava na rezultate.

Dakle, do nas je.

Graditelji kompleksa bosanskih piramida i podzemnog tunelskog kompleksa su bili mudri. Napravili su energetsku mašinu koja ima svrhu komunikacijskog uređaja, regeneracije i zaštite zdravlja, unaprijeđuje molekularnu strukturu vode i hrane, poboljšava bioenergetski omotač (‘auru’), balansira i širi energetske čakre, podiže imunitet, unaprijeđuje atmosferu Planete i održava njenu elektromagnetnu stabilnost…

U tunelima Ravne smo pronašli pet dugačkih (17-200 m) otvorenih sekcija s vodom. Nije riječ o vodi koja je površinskog porijekla već se tu nalazi hiljadama godina. Voda je kristalno čista, bistra i zdravstveno ispravna. Nema mikroorganizama. Zasluga je to negativnih iona koji služe kao barijera virusima, bakterijama i gljivicama.

Sada znamo zašto virust ne vole tunele Ravne.

Piše: dr. Semir Osmanagić