Dr. Osmanagić u Milanu: ITALIJANI DOLAZE

Najveće priznanje koje jedan istraživač može da doživi je kada nezavisne organizacije, u drugim državama, organizuju simpozijume na temu njegovih otkrića. Upravo to se desilo protekli vikend u najvećem italijanskom gradu, Milanu.

Naime, tri nezavisne organizacije za proučavanje misterija prošlosti organizovali su u nedjelju 24. novembra, Simpozijum na temu otkrića bosanskih piramida. Učestvovalo je ukupno osam govornika, a organizatori su kao posebnog gosta pozvali i pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića.

Dvosatno izlaganje direktora Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ Semira Osmanagića bilo je posvećeno fenomenu piramida na šest kontinenata, te setu naučnih kriterija za određivanje definicije i svrhe piramida.

Njegovi zaključci o novom konceptu čiste i besplatne energije, o otvorenosti projekta, interdisciplinarnom naučnom pristupu, te dokazima o postojanju drevne tehnologije, nekoliko puta su prekidani burnim aplauzima.

Kraj izlaganja publika je dočekala na nogama.

Među 200 prisutnih na Simpozijuma, trećina ih je već bila u Visokom u posjeti Bosanskoj dolini piramida, jednom ili više puta.

Izlaganje dr. Osmanagića veliki je motiv za ostale da im se pridruže i osjete energiju najstarijih i najvećih piramida na svijetu. Inače, ovo je bila njegova treća uzastopna posjeta Italiji u proteklih 30 dana.

Popularnost i uticaj bosanskih piramida nezadrživo rastu u svijetu, što nesumnjivo rezultira sve većim brojem posjetilaca Bosanske doline piramida.