Dr. Osmanagić na sastanku kod premijera ZDK Ganića i ministara Jelića i Pekića

Direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ dr. Semir Osmanagić susreo se u ponedjeljak 3. juna 2019. u Zenici sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona, Mirzom Ganićem, a razgovaralo se o projektima Fondacije u Visokom, kao i podršci Vlade ZDK. Sastanku su prisustvovali i premijerovi savjetnici kao i ministar privrede ZDK Zlatko Jelić, te ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić i Kemal Mušinbegović.

– Fondacija i ove godine priprema lijepa iznenađenja za regionalnu javnost, a od 20.do 23.juna imat ćemo Festival i sajam povodom početka ljeta, gdje smo dogovorili da pokrovitelji Festivala budu Vlada ZDK i Grad Visoko, a sponzor Festivala je naša kompanija Vispak. Želimo da uvedemo tradiciju da se početak ljeta dočekuje u srcu Bosne i Hercegovine, u Visokom, kao što se Nova godina dočekuje u Sarajevu. Bilo je riječi i o završetku radova na turističkoj infrastrukturi u Kompleksu Ravne, a predstavnici kantonalne vlasti su izrazili želju da i dalje učestvuju u sufinansiranju putne infrastrukture. Na kraju bih istaknuo kako smo jako zadovoljni sa odličnom saradnjom s oba nivoa vlasti i lokalnom zajednicom i kantonom. – kazao je nakon sastanka dr. Osmanagić.

Na sastanku u Zenici, premijer Ganić se interesovao o trenutnim aktivnostima u Bosanskoj dolini piramida, dolascima gostiju, kao i značaju dolaska po lokalnu zajednicu, a zajedno sa ministrima Jelićem i Pekićem je obećao nastavak izuzetno dobre saradnje, koju Fondacija i Vlada Zeničko-dobojskog kantona imaju dugi niz godina.

Na kraju sastanka dr. Osmanagić je domaćinima uručio i prigodne poklone iz Bosanske doline piramida, kao i nekoliko primjeraka svojih knjiga, uz nadu da će naredni sastanak biti uskoro realiziran u Visokom i na lokacijama na koje Fondacija svake godine privuče desetine hiljada gostiju.