Dovršena izgradnja puta do Parka „RAVNE 2“ sredstvima Vlade ZDK

Proteklih dana dovršeno je asfaltiranje pristupnog puta od regionalne ceste Visoko – Kakanj, pa sve do ulaza u Arheološko-turistički park „Ravne 2“, čime je zaokružena izgradnja putne infrastrukture u ovom dijelu Kompleksa Ravne.

O završetku radova oglasio se i premijer Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Mirza Ganić, koji je pored podataka i informacija o realizaciji ovog projekta, naveo i kako se Vlada ZDK bori za zdravlje, ali i za svako radno mjesto, što je jako bitno u ovom vremenu pandemije.

– Konačno je realizovan projekat rekonstrukcije pristupnog puta arheološkom lokalitetu Ravne u Visokom koji je finansiran od strane Vlade ZDK u iznosu od 140.000 KM kao podrška razvoju turističke infrastrukture. Vlada ZDK je finansirala realizaciju projekta, a Grad Visoko proveo je tendersku proceduru. Hvala svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji projekta na bilo koji način!

Podsjećamo, Vlada ZDK je za razvoj turističke infrastrukture na Ravnama pored gore navedenog ranije odobrila i 150.000 KM Fondaciji ”Arheloški park piramida Sunca Visoko” za četiri podprojekta izgradnje saobraćajnica na navedenom lokalitetu. I ovaj projekat je uspješno realizovan.

Vlada ZDK je odobrila i 12.000 KM Fondaciji Osman ef. Redžović za istražne radove na arheološkom lokalitetu Čajangrad, koji su takođe uspješno realizovani.

Borimo se za zdravlje svakog čovjeka, borimo se za svako radno mjesto! – poručio je premijer Ganić.