Dom zdravlja Visoko: FIRMA MUŠINBEG-KOMERC donirala agregat za frižider za čuvanje vakcina, a FIRMA BTS sredstva za čišćenje

Nakon prošlosedmičnog sastanka u Domu zdravlja kada je na radnom sastanku razgovarano o hladnom programu dostavljanja vakcina iz Zenice i njihovom čuvanju do upotrebe, danas je firma MUŠINBEG-KOMERC donirala agregat za frižider za čuvanje vakcina, te firma BTS znatnu količinu sredstava za čišćenje.

“Grad Visoko u saradnji sa našim prijateljima privrednicima već kontinuirano obezbjeđuje sredstva za poboljšanje uslova rada Doma zdravlja. Radi se o koordiniranim nabavkama jer su ovo ciljane donacije sredstava za koja se naši zdravstveni radnici odnosno Uprava Doma zdravlja izjasni da su im neophodna. Razlog ovakvog  sinhronizovanog djelovanja Gradske uprave, menadžmenta Doma zdravlja i naših privrednika je brzina nabavljanja sredstava jer kada bi Dom zdravlja nabavljao morao bi proći kroz postupak javne nabavke koji bi trajao dugo, a ovako smo agregat nabavili za dva dana”, rekao je gradonačelnik Ganić.

Gradonačelnik je istakao da je u Visokom hladni program već osiguran. U toku je nabavka malog transportnog frižidera, danas je isporučen agregat, a već je plaćen specijalizovani frižider sa sim karticom koji na dva telefonska broja javlja ukoliko prestane sa radom.

“Dakle, mi kao Gradska uprava, stavljamo na prvo mjesto zdravlje čovjeka i njegove potrebe, a zatim koordiniramo sve ove aktivnosti”, rekao je gradonačelnik Ganić.