Dobitnici „Povelje Grada Visoko“ za 2019. godinu

Gradsko vijeće Visoko je na 2. sjednici, održanoj u petak, 26. jula, sa 24 glasa  za usvojilo Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Visoko za 2019.godinu.

Pojedinačna „Povelja Grada Visoko“ ove godine dodjeljuje se Feridu Provaliću, majoru Armije RBiH, dobitniku najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, za značajan doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine kao i Grada Visoko.

Kolektivna „Povelja Grada Visoko“ bit će dodijeljena Rukometnom klubu „Bosna“ Visoko, za veliki doprinos i predanost razvoju rukometnog sporta, domaće i međunarodno predstavljanje  Grada Visoko, koji ove godine ujedno slavi  65. godina postojanja.

Javno priznanje „Povelja za životno djelo“ za 2019. godinu posthumno će biti dodijeljene Muli Hodžiću i Hazimu Imamoviću. Mulo Hodžić bio je utemeljitelj KTK „Visoko“ a nagrađen je za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju kožarstva, privredni razvoj i afirmaciju Grada Visoko. Hazim Imamović je posthumno nagrađen za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju trgovine i prehrambene industrije, privredni razvoj i afirmaciju Grada Visoko.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća  29. augusta povodom Dana Grada Visoko.