Dobar rezultat visočana na Međunarodnom turniru u pikadu za slijepe i slabovidne osobe

Sportsko društvo slijepih i slabovidnih osoba kantona Sarajevo, tokom proteklog vikenda bilo je  domaćin II Međunarodnog turnira u pikadu sa govornom jedinicom za slijepe i slabovidne osobe.

Na turniru je nastupilo osam ekipa. Nastupili su pikadisti iz ekipe „Napredak“ – Beograd, „Luj Braj“ –  Novi Sad, ekipa „Bar-Ulcinj“ iz Crne Gore, kao i ekipe iz BiH – ekipa  „Tuzla“ iz Tuzle, Centar Sarajevo, „USV“- Visoko, te dvije ekipe domaćina SD SIS K Sarajevo (Sportsko društvo slijepih i slabovidnih  kantona Sarajevo) .

Ekipa visočkih pikadista, predvođena predsjednikom Udruženja Jusić Elmedinom, te članovima Mevlida Lemeš i Novokmet Esad, postigli su značajan uspjeh u veoma jakoj konkurenciji. Plasirali su se na treće mjesto.

Prvo mjesto pripalo je ekipi „Luj  Bray“ iz Novog Sada, II mjesto ekipi iz Crne Gore „Bar/Ulcinj“ i treće  mjesto USV – Visoko.

U pojedinačnom plasmanu na stazi 1, u kategoriji B1 prvo mjesto pripalo je Jusić Elmedinu, na stazi  3, kategorija B2 treće mjesto osvojila je Lemeš Mevlida i staza 4, kategorija B2 drugo mjesto osvojio  je Novokmet Esad – Rora.

Čestitke za organizaciju II Međunarodnog turnira u pikadu sa govornom jedinicom i naravno  čestitke za visočku ekipu slijepih i slabovidnih osoba na postignutom uspjehu.

S. Goralija