Đoković: Nadam se da na krilima energije iz Visokog mogu osvojiti Roland Garros

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo je stigao u posjetu Arheološkom parku “Bosanska piramida Sunca” u Visokom, a kako je istakao u izjavi za medije nada se da će mu posjet i pozitivna energija koristiti u nastavku sezone za ostvarenje najviših ciljeva.

S obzirom da Grand Slam turnir Roland Garros počinje 30. maja, prvi reket svijeta u Visoko je stigao neposredno prije nastupa u Parizu, ne krijući da ne ovaj način želi što spremniji dočekati ovaj izuzetno važan turnir.

“Uzbuđen sam zbog dolaska kao i prvi put. Kad dolazim kod prijatelja i izvanrednog domaćina Semira Osmanagića, uvijek sam nasmijan. Prošle godine sam došao tačno pred nastavak sezone u koju sam krenuo odlično i nadam se da ću na krilima ove dobre energije moći zabilježiti dobre rezultate na predstojećim turnirima, pogotovo Roland Garrosu koji mi je najbitniji”, kazao je Đoković koji je prvi put u BiH stigao s djecom, istakavši da su zbog toga veoma uzbuđeni.

Na pitanje da li u budućnosti možda ima planove da u ovom području kupi vikendicu, piznao je da nije razmišljao o tome, ali da se u Visoko rado vraća uvijek kada ima dovoljno slobodnog vremena.

“Sada sam rado čest gost ovdje i trudim se da širim dobru riječ i promovišem Arheološki park na čelu sa Semirom. Ipak, nemam još takve planove, ali ovdje se rado vraćam sa širokim osmijehom”, kazao je srbijanski teniser.

Podsjetimo, Đoković je već dva puta dolazio u Visoko. Prvi put 15. jula prošle godine i to poslije preležane korone, sa roditeljima. Drugi put je došao sa suprugom Jelenom polovinom oktobra poslije finala Roland Garrosa kada je izgubio od Rafaela Nadala.